Programació

Publicat el 23 de desembre de 2021

 

Informació:

Els cursos es fan al Jardí Botànic de Montjuïc a Barcelona

L'horari és de les 10 del matí a les 6 de la tarda aproximadament.

El preu del curs d'un dia és de 75,00 €
El preu del curs de cap de setmana és de 125,00 €
Inclou el material, no inclou el dinar.

Inscripcions:

Les inscripcions es faran des d'aquest formulari. Dues setmanes abans de la data d'inici del curs, ens posarem en contacte via email per tal de formalitzar el pagament corresponent a cada curs per transferència bancaria. 

 

L'estora

L'estora és un element de superfície plana i enrotllable, teixida amb bova (Typha angustifolia) en un telar de pedres. L'estora ha tingut múltiples aplicacions al llarg del temps, la principal és ser precursora del matalàs, però també com a envans, separadors, ombralls, aïllament de sostres i parets fredes, catifes, bosses... La virtut d'aquestes fibres és que són aïllants a l'hivern i fresques a l'estiu, amb un aspecte pulcre. L'objectiu és teixir una estera de 70cm x 200cm.

29 i 30 de gener de 2022

Docent: Joan Clop

 

Cistella de costelles INSCRIPCIONS EXAHURIDES

Teixida amb vímet de diferents varietats i colors i tireta de vímet blanc amb estructura també de vímet.

26 de febrer de 2022

Docent: Aleix Grifoll

Cistell de nous

Aquesta és una peça que ens ofereix l'oportunitat d'aprendre una varietat de tècniques, acabaments i teixits molt interessants. És un cistell que el podem fer de diferents mides, inspirat en un cistell tradicional per patates que es feia a Anglaterra i a França, però poc conegut aquí. Seria com l'adaptació d'una menjadora o un cistell dispensador. Treballarem amb diferents varietats de vímet.

12 i 13 de març de 2022

Docent: Mònica Guilera

 

Calçat vegetal INSCRIPCIONS EXAHURIDES

Elaboració de calçat vegetal, es podran teixir un o dos parells amb diferents fibres vegetals i vàries tècniques.

23 i 24 d'abril de 2022

Docent: Carlos Fontales

 

Plaiting, cistelleria diagonal

El "plaiting" és una tècnica de cistelleria tradicional basada en el teixit diagonal. En aquest taller treballarem inicialment amb paper i altres materials reutilitzats i després farem el cistell amb castanyer. Coneixerem i posarem en pràctica una tècnica de cistelleria ancestral adaptant-la a les maneres de vida actual.

14 de maig de 2022

Docent: Julia De la Cal

Bossa amb punt de gassa

Teixits oberts amb espart, primer farem les trenes o cordes necessàries amb espart picat amb què podem construir el teixit obert, després transformarem un peça de teixit en una bossa o sac. En el treball tradicional amb espart es troben molts exemples de teixits oberts i tècniques diferents utilitzats per pescar, la palla amb sacs grans, per penjar els melons i diferents usos agrícoles.

11 i 12 de juny de 2022

Docent: Simone Simons

Làmpada garoina

Làmpada de medul·la de ratan sobre una lleugera estructura metàl·lica. Anirem introduint muntants de medul·la, ja que la forma geomètrica ho demana i acabarem la peça amb la vora plana.

9 de juliol de 2022

Docent: Marta Penina