Enguany el 2 i 3 d'octubre de 2021 hem reprès la nostra trobada anual a Salt, contents de poder celebrar aquesta trobada, referència dels artesans cistellers d’arreu d’Europa.

 

La Fira

A la Plaça de la Vila a l'Espai firal el passat,
Dissabte 2 d’octubre, de 10 a 20 h i el
Diumenge 3 d’octubre, de 10 a 19 h
Es va celebrar l'espai de venda de productes de cistelleria i de peces fetes amb fibres vegetals, amb 45 expositors vinguts d’arreu del territori i també d’Europa.


 

XI Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (CICRA), per a l'any 2021

Enhorabona als guanyadors de XI Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (CICRA), Antonio Rodríguez "artesano, docente e investigador de cestería de palmito" en la modalitat de Cistelleria Tradicional i Tim Johnson "artist and basketmaker" en la modalitat Cistelleria Artística-creativa.

L’objectiu d’aquest concurs és el de mostrar peces de la cistelleria tradicional i popular, així com esdevenir una plataforma per als artistes més innovadors, que fan una cistelleria més contemporània i treballen tant la vessant més decorativa com la utilitària.


 

Exposició "Cistells d'un paisatge" Cistelleria Popular Catalana

El Centre de Recursos de la Gent Gran va ser la seu de l’exposició "Cistell d’un paisatge. Cistelleria Popular Catalana" . Mitjançant fotografies i texts literaris creats per a l’exposició, es podia descobrir com el paisatge ha influenciat en la cistelleria catalana. Àmbits temàtics: Terra Eixuta, Terra Nevada, Terra Regada i Terra Salada.


 

Peça gegant, "Cistell d'oferir o ofertori"

A l’espai firal es va construir la Peça gegant d'enguany, "Cistell d'oferir o ofertori". Peça que servia per anar a oferir a la missa primera, quan una casa estava de dol rigorós. Hi duien pa, vi, dos quartos per als pobres i tres espelmes.


 

Fotos: Carme Sitjà